Κατηγορία: Image Κέρκυρα
Ο Οκτώβρης των εκλογών Επιστροφή στα Αρθρα (Image Κέρκυρα)
Οκτώβριος 2006
Οκτώβριος 2006
Βαθμοί: 0

Αντε πάλι εκλογές και νταβαντούρια μέσα στον Οκτώβρη. Είχαμε, δεν είχαμε θα χάσουμε άλλο ένα Σαββατοκύριακο για να ψηφίσουμε τους νέους τοπικούς μας άρχοντες. Λες και δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα, λες και όλα γίνονται χωρίς την παραμικρή ιδέα για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής. Η στήλη, πιστή σʼ όλους εκείνους που ακόμα και τώρα, μετά από τόσες εκλογικές αναμετρήσεις και αντιπαραθέσεις, βασανίζονται από κάθε ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας, προσφέρει αφιλοκερδώς μερικές σημαντικές πληροφορίες υψίστης εκλογικής σημασίας, ώστε να προσέλθουμε ενώπιον της κάλπης έχοντας πλήρη συναίσθηση των όσων μας περιμένουν. Μπορείτε να μην μας πάρετε στα σοβαρά. Άλλωστε ούτε αυτοί που θα κληθούμε να ψηφίσουμε μας παίρνουν. Μία μας και μία τους.

Νομαρχία Κέρκυρας

Στη Νομαρχία οι επιλογές μας είναι λίγες, όπως κάθε φορά. Τόσο λίγες που μάλλον δε θα ψηφίσουμε κανέναν από όλους τους υποψηφίους λόγω των λίγων επιλογών που διαθέτουμε.

Ας τις δούμε αναλυτικά.

Γιώργος Μαχειμάρης: Ο νυν Νομάρχης κατεβαίνει στη μάχη με τη σφραγίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διαθέτει όμως μόνο αυτήν. Το μισό ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν τον στηρίζει μετά τις ρήξεις με το Κερκυραϊκό Πασοκικό κατεστημένο και το άλλο μισό δεν τον συμπαθεί για τις ίδιες ρήξεις. Μιλάει με έργα, απεργεί αν και πεινάει. Διατηρεί καλές σχέσεις με τους κυβερνητικούς βουλευτές (όταν δεν τους αστράφτει κάνα χαστούκι και δεν τους χαρακτηρίζει) και γενικώς οι εργαζόμενοι της Νομαρχίας δεν πίνουν νερό στο όνομά του για να μην στραβοκαταπιούν.

Στέφανος Πουλημένος: Ο τοπικός «μεσσίας» της Δεξιάς έχει ονοματεπώνυμο και δεν ξεπουλιέται με τίποτα (παρά το επώνυμο). Αυτοί που διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους για την επιλογή του, είτε τον στηρίζουν λόγω ανωτέρας βίας είτε του σκάβουν τον λάκκο λόγω κατωτέρας βίας. Αχίλλειος πτέρνα του το μικρό του όνομα που καταδεικνύει πρωτομάρτυρα και δυνατό του χαρτί η θητεία του στον Δήμο Αχιλλείων. Διατηρεί καλές σχέσεις με τους κυβερνητικούς βουλευτές, τουλάχιστον μέχρι να εκλεγεί.

Μπάμπης Χαραλάμπους: Κάνει μπαμ για τη μαχητικότητά του και τη χαρακτηριστική του ομιλία. Στο πρόσωπό του λάμπει η χάρη του Κ.Κ.Ε. καθότι στηρίζει πολλά στην καλή του φήμη και στην ιαματική του ικανότητα να ξύνει πληγές. Μαχητής και σταθερός στις απόψεις του, σταθερή αξία στο κομουνιστικό χρηματιστήριο στελεχών.

Γιάννης Μακαντάνης: Ο υποψήφιος του ΣΥΝ κατεβαίνει στις εκλογές γιατί ο ΣΥΝ δεν θέλησε να στηρίξει κανέναν από τους υπόλοιπους υποψήφιους. Προτιμούσε το γκάλοπ των εκλογών από τα πολυέξοδα γκάλοπ των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Ούτε αυτός δεν το πιστεύει πως μπορεί να τον ψηφίσουν.

Δήμος Κερκυραίων

Στο μητροπολιτικό δήμο της Κέρκυρας οι επιλογές μας είναι πολλές. Τόσες πολλές που μάλλον δεν θα ψηφίσουμε κανέναν από όλους τους υποψηφίους λόγω αμφιβολιών.

Ας τις δούμε αναλυτικά.

Γιάννης Τρεπεκλής: Δήμαρχος με εξωσωματική γονιμοποίηση λόγω ανωτέρας βίας. Εκεί που κάποιοι του λάκισαν και του έψαλλαν τα εξ αμάξης, επέστρεψαν στο μαντρί της γαλάζιας παράταξής του ξεχνώντας όσα του έσουραν. Με καλό προφίλ στην Κίνα και πολλά χιλιόμετρα ημιτελών έργων υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον με τελειωμένα έργα και Κινέζους τουρίστες.

Σωτήρης Μικάλεφ: Είχε τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και παρακαλούσε διακαώς και τούτη τη φορά για τη στήριξή του. Τώρα διατυμπανίζει πως πρεσβεύει την ακομμάτιστη τοπική αυτοδιοίκηση. Έφθασε στην πηγή την προηγούμενη φορά, αλλά δεν ήπιε νερό λόγω βακτηριδίων και καταγγελιών προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Τώρα είναι διψασμένος, αλλά η ποιότητα του νερού, ας μη γελιόμαστε, παραμένει η ίδια.

Χρύσανθος Σαρλής: Δεν είχε την στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις προηγούμενες εκλογές και διατυμπάνιζε πως πρεσβεύει την ακομμάτιστη τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι που τα παρακάλια του έπιασαν τόπο και πήρε το χρίσμα. Από κείνη τη στιγμή σαν κάτι να άλλαξε μέσα του. Τόσο πολύ που πιστεύει πως θα είναι και πάλι δήμαρχος. Αλλωστε τα κατατόπια τα ξέρει.

Σπύρος Βεντούρας: Παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κι αυτός αλλά ακομμάτιστος. Μόνο ο Παπανδρέου τελικά δεν είναι ακομμάτιστος. Όλοι οι άλλοι, θεωρούν ρετσινιά τη σφραγίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Υιοθετημένο πολιτικό παιδί της Άντζελας. Μας γέμισε αφίσες αφήνοντας το στίγμα του στην πόλη της Κέρκυρας εδώ κι ένα μήνα. Φανταστείτε να εκλεγεί κιόλας!

Χάρης Μάστορας: Ειδικός στα αριστερά μαστορέματα. Μαστροχαλαστής την προηγούμενη τετραετία, ίσως ο μόνος που έδειξε χαρακτήρα και αντιστάθηκε πολλές φορές ακόμα και χωρίς λόγο και αιτία. Διαθέτει τη χάρη του Κ.Κ.Ε. με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια χάρη μετά την πτώση του τείχους.

Αν ακόμα και τώρα δεν αποφασίσατε ποιον θα ψηφίσετε δεν πειράζει.
Περιμένετε να σας πείσουν. Υπόσχονται πολλά. Αν πάλι αποφασίσατε, φροντίστε να σας υποσχεθούν κάτι, μην πάει χαμένη η ψήφος. Αντε και καλό χειμώνα...

Επιστροφή στα Αρθρα (Image Κέρκυρα) ΕπάνωΕκτύπωση Αρθρου