Νίκος ΠαργινόςΟ Νίκος Παργινός γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 6 Αυγούστου του 1971.

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Κέρκυρας το 1989 και σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών από όπου και αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1995.

Από το 1997 συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά της Κέρκυρας δημοσιεύοντας άρθρα και σκίτσα. Πληθώρα κειμένων και άρθρων του έχουν δημοσιευτεί και δημοσιεύονται στις εφημερίδες «Κερκυραϊκό Βήμα», «Η Κέρκυρα Σήμερα», «ΑΝΑγνώστης», «ΠλΟΥΣ της Κέρκυρας», «Τα Κερκυραϊκά Νέα», «Άποψη», «Ελευθερία»,«Θιναλίων», καθώς και στα περιοδικά «EXIT στην Κέρκυρα» όπου διατηρούσε μόνιμη στήλη με την ονομασία «Εφαρμοσμένη Μερφολογία», «Image Κέρκυρα» με τη μόνιμη στήλη «Κερκυραϊκά Μπουγελιόματα» και «Βήματα».

Σκίτσα του Νίκου Παργινού έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στην «Ελευθεροτυπία», στην οικονομική εφημερίδα «Ευρωοικονομία» καθώς και σε εφημερίδες της Κέρκυρας, όπως «Η Κέρκυρα Σήμερα», «ΑΝΑγνώστης», «Θιναλίων», «Ο ΠλΟΥΣ της Κέρκυρας», στην εφημερίδα «Τετράπολις» της Κέας, στην εφημερίδα «Dali News» της Πάτρας, καθώς και στο περιοδικό «ΕΧΙΤ στην Κέρκυρα».

Ασχολείται με τη ζωγραφική και συμμετείχε στο παρελθόν σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Πάτρα, ενώ έχει κατασκευάσει κατά καιρούς και σκηνικά για θεατρικές & χορευτικές παραστάσεις.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα. Σπουδάζει Βυζαντινή Μουσική και αποτελεί μέλος της Βυζαντινής χορωδίας Ι.Ν. Αγίων Πάντων Κέρκυρας.

Τον Φεβρουάριο του 2006 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Άγκυρα" το πρώτο μυθιστόρημά του με τίτλο: "Κρεμάλα".Τον Ιούλιο του 2009 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Σύγχρονοι Ορίζοντες" το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο: "Με τον έρωτα περνάει ο καιρός, με τον καιρό περνάει ο έρωτας", ενώ σύντομα επίκειται και η έκδοση του τρίτου του μυθιστορήματος με τίτλο «Το Τάγμα της Ελπίδας».

Το Κερκυραϊκό κοινό τον ανέδειξε «Λογοτέχνη της χρονιάς» για το έτος 2010 στα Κερκυραϊκά Βραβεία CRF ACT 2010 μεταξύ καταξιωμένων ομοτέχνων του.

Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα στη διεύθυνση: www.parginos.gr καθώς και το προσωπικό ιστολόγιο «Έμπνευση» στη διεύθυνση: http://nikosparginos.blogspot.com.

Eίναι παντρεμένος με τη δασκάλα Δήμητρα Καραμπίνη, με την οποία έχουν μια κόρη και ζουν μόνιμα στην Κέρκυρα.

ΕπάνωΕκτύπωση Βιογραφικού